• supacoustic acoustic lining panels

  • supaline solid wall wall and ceiling panels
  • supaslat slatted panels and light weight beams
  • supatile ceiling tiles

Hills Shire Council, Baulkham Hills NSW

DWP transform office fit-out with simple features. 

hills shire council bottom top

An imaginative use of SUPAWOOD panels and maxi beams has been applied in the fit-out for the relocation of the Hills Shire Council in Baulkham Hills NSW.

The designers, DWP Suters, were tasked with an extensive refurbishment of a large premises into a vibrant contemporary environment to move the client’s business into the future.

SUPAWOOD products help to achieve this exceptional transformation.

While maintaining a visual link with the local history, landscape and urban environment of the area, the brief involved the creation of a series of destination places and a carefully considered order of workspace facilities.

hills shire council bottom 1

AKM Projects installed vertical screens constructed from Supaslat MAXI BEAMS to define and separate different areas of the interior. In the wide-open entry areas of the building, SUPACOLOUR Black finished beams are used as partitions to divide and conceal areas. In other areas within a SUPAVENEER Tasmanian Oak NTV is used on MAXI BEAMS used as screens around intimate meeting areas. Other beams form ceiling features which point the way to these areas.

As Supaslat MAXI BEAMS are so light weight and supplied pre-finished to the exact lengths as specified, AKM could work quickly and mess-free.

hills shire council bottom 2

Other shared spaces of the fit-out have been defined with the application of smooth SUPALINE panels dramatically contrasted against a black background. SUPAVENEER Tasmanian Oak NTV has again been used here and adds the warmth of timber to these areas.

The SUPAWOOD panels and beams used in this project have helped to achieve a fit-out which is sharp, modern and durable, and successfully created an inviting, fresh, new public face for the Council’s services to the Hills Shire community. 

Project: Hills Shire Council administration relocation.

Address: 3 Columbia Court, Baulkham Hills.

Products: Supaslat MAXI BEAM screens and ceiling features. SUPALINE ceiling and wall panels. 

Finishes: SUPACOLOUR Black and SUPAVENEER Tasmanian Oak 1/4 Cut.

Architects: DWP Suters.

Builder: Belmadar.

Installers: AKM Projects.

Photos: Richard Glover.

hills shire council bottom

For more information visit the Supaslat MAXI BEAM page...

For more information visit the SUPALINE page...

For more information visit the SUPAVENEER page...

For more information visit the SUPACOLOUR page...