• supacoustic acoustic lining panels

  • supaline solid wall wall and ceiling panels
  • supaslat slatted panels and light weight beams
  • supatile ceiling tiles

Ascot Racecourse, Perth WA

ascot rcourse wa topA touch of class for Perth's iconic racecourse facility

One of Australia’s oldest horse racing venues, the iconic Ascot Racecourse in Perth WA, has recently had a major refurbishment to the interiors of the grandstand members’ facilities to move them into the 21st century and cater for a more contemporary patronage. The refurbishment needed to be sensitive to the old building but give visitors a sense of glamor through the use of aesthetic materials which would create wow factor.

The designers, Webster+Allan, specified SUPAWOOD products as their range offered perfect solutions choices to achieve the unique design concept. The versatile finish options allowed them to match to other elements being used. Supawood were able to advise alternative finishes to fit within the client’s budget.

For the open lounge area of the main Members’ Floor, Supaslat MAXI BEAM have been used to form interesting crisscrossing chunky features on the ceiling. These shapes have been partially mirrored on the walls and in some places they form open screens to create a flowing connection through to more intimate lounge areas. The light weight of Maxi Beam made these effects easy to achieve.

To minimize cost, an economical Light Tasmanian Oak laminate has been chosen. The concept timber finish compliments the furnishings without compromising the effect of heavy timber beams. Integrated lighting and other services have been placed between the beams.

In the Directors’ lounge and other smaller areas, individual SUPACOUSTIC slotted acoustic panels have been used on the ceilings to address noise reverberation. These have been given an economical Tasmanian Oak concept veneer finish to compliment the beams in the main lounge. They appear to float overhead, the effect achieved by SUPAWOOD butt joining the panels with 100mm inset black returns.  

This is what the designers said:

"Our design practice specified Supawood Maxi Beam baffles on the Perth Racing Ascot project. The Supawood team were extremely efficient when handling our design queries and turning around samples. The end result was fantastic and we wouldn’t hesitate to specify this product again."

Corinne Allan MDIA - Webster + Allan - 19/11/15

Project: Refurbishment of the Members' Facilities at Ascot Racecourse

Address: Grandstand Road, Ascot WA

Products/Finishes:
Main Members Floor - Supaslat MAXI BEAMS in SUPALAMI Light Tasmanian Oak laminate.
Directors' Lounge and other areas - SUPACOUSTIC slotted panels in SUPAFINISH Tasmanian Oak concept veneer.

Designers: Webster+Allan (formally MINK Studio Design Interiors) 

BuilderKai Construction Group

Installer: Action Interiors

Photos: Photographic Projects

ascot rcourse wa bottom

For more information visit the Supaslat MAXI BEAM page...

For more information visit the SUPALAMI page...

For more information visit the SUPACOUSTIC page...

For more information visit the SUPAFINISH page...

cheap license windows xp additional resources autocad lt 2014 student discount autocad lt 2016 mac os student license